Foto's performance Kirsten Heshusius: Thomas Lenden

2016

Tijdens TAF presenteert MILK meerdere performances en installaties. 

Merel Noorlander onderzoekt de mogelijkheden van pop-up in combinatie met performance en stop-motion-animatie. Zij bestudeert en ontwikkelt pop-up installaties en kostuums waarin zij met een verfijnde mechaniek draagbare en bewegende objecten creëert. Tijdens TAF presenteerde Noorlander haar nostalgische metamorfoses met objecten, instrumenten, landkaarten en pop-ups in de vorm van een spreekuur. De bezoeker werd ontvangen met een vragenlijst waarna een consult op maat volgde.
Het werk is gebaseerd op een recente Residency in Frankrijk, waar Noorlander een artistiek ethologisch en antropologisch onderzoek deed naar dierlijkheid in de mens en de verwantschap tussen mens en dier.

BEL ALLARD is een fysiek opgeblazen telefoonnummer. Door dit nummer te bellen krijg je Allard (de kunstenaar) aan de telefoon. Tijdens de opening van TAF belden bezoekers op een bepaald moment tegelijk het nummer en volgt een groepsgesprek met Allard. De beller is hierbij het middelpunt en keert terug naar zichzelf, met elkaar, en met een knipoog. De happening wordt op meerdere momenten uitgevoerd. 
De rest van de dagen bleef de installatie zichtbaar en is het (nog steeds) 24/7 mogelijk om Allard te bellen, als hij niet bereikbaar is volgt een zelfhulp keuze menu.

Art van Triest gaf een preview van zijn nieuwe onderzoek Preppers Paradise. Hiervoor bestudeert hij het fenomeen preppen dat gaat over de absolute basisbehoeften van de mens; is dat eten, drinken, schone lucht, energie? of is het vooral schoonheid, kritisch denken, empathie?
De kunstenaar ontwikkelt herkenbare objecten en machines die preppers maken, verzamelen en opslaan. Ze komen voort uit angst en de sterke overtuiging dat het einde van de wereld nadert en hebben daardoor ook vaak een militaristisch karakter. De installatie bestaat uit een serie open stellingkasten waarin werk en tekeningen in thema’s liggen opgeslagen.
Tijdens de opening demonstreerde hij de ontsteking van zijn ‘waterballoonsuicidebombvest’.

Kirsten Heshusius ontwikkelt een nieuwe performance over de symboliek van de Nederlandse vlag. Zij onderzoekt haar grenzen, afkomst, verleden en de invloed van de geschiedenis op het nu. Tijdens TAF gaf zij een preview.
Het werk van Heshusius is het best te omschrijven als beeldende poëzie welke universele gedachten uitlokt over de wereld het het bestaan an sich. Binnen haar performances gaat ze in op de transformatie van het lichaam en sterke maar minimalistisch beeldende metaforen, vaak gebaseerd op autobiografische gebeurtenissen. Omdat het lichaam fungeert als een spiegel ontlokt ze door middel van haar transformaties gevoelens van herkenning. Architectuur, natuur en geschiedenis van de plek verlenen een vertrekpunt en zetten het werk in de omgeving. 


2015

During TAF, MILK presents two interactive audio installations by Allard Medema. In his art transport case, the artist takes the isolated visitor on a journey through life, death, inner dialogues and wonder. His latest work ‘Mondfulness’ offers a meditative experience and a fresh start of 2016. Redlight-neighbors PEER will presents a selection of art publications and a preview of their upcoming magazine in the booth. PEER is an international paper platform for artists that focusses on the written word, the image and the process of creating art.

Three paper plants of Renske Mijnheer are also shown in the waiting room.
> More about the Redlight project Wild Things by Renkse Mijnheer.


Tijdens TAF presenteert MILK twee interactieve audio installaties van Allard Medema. In een kunsttransportkist maakt de bezoeker, geïsoleerd van de buitenwereld, een reis door 'inzicht in uitzicht'. De kunstenaar neemt je mee door het leven, met de dood, loslaten, innerlijke dialogen en verwondering. Medema's nieuwste installatie, Mondfulness,  biedt een meditatieve mondervaring en een frisse start van het nieuwe jaar. Tevens toont Peer Paper Platform een selectie kunstpublicaties en een preview van hun aankomende magazine in de stand. PEER is een bookshop, coffeebar, expositieruimte en residency voor kunstenaars die zich richten op het geschreven woord, het beeld en het proces van het maken van kunst.

Drie papieren planten van Renske Mijnheer vullen eveneens de wachtkamer. 
> Meer over het Wallenproject Wild Things van Renske Mijnheer.


www.thisartfair.com 
www.peerpaperplatform.com