14 kunstenaars, 14 locaties, 14 staties, 40 dagen
De Kunstroute ‘Lijdensweg West’ is een komische, ontroerende, verwarrende en verdiepende ontmoeting met ons grote en kleine lijden, gelegen en verbonden aan het leven in een Amsterdamse volkswijk, gerelateerd aan de werkelijkheid van ons alledaagse leven en op zoek naar de verbinding met elke bezoeker of toevallige passant.

Het uitgangspunt van de kunstroute is de iconische ‘Lijdensweg van Jezus’, het belangrijkste verhaal in de christelijke traditie, het bepalende verhaal van de Westerse cultuur en kunstgeschiedenis. Maar de 14 staties staan symbool voor vormen van menselijk lijden die op alle plaatsen, in elke tijd en cultuur aan de orde zijn; gestraft worden, vallen, een zware last dragen, beroofd worden, sterven, rouwen om een dierbare en troost bieden.

Lijdensweg West
'ik zie er nu al tegenop' 
14 februari t/m 30 maart 2013
14 kunstenaars, 14 locaties, 14 staties, 40 dagen

Deelnemende kunstenaars: Bert Kramer, Martijn Engelbregt en Henk Coppens, Jorg Hempenius, Doina Kraal, Tim en Suzanne Mooij-Knip,  Jaime Ibanez, Zakia El Abodi, Rosa van Goudoever, Eva Pel, Pavel van Houten, Gijs Frieling, Merel Noorlander, Barbara Thomsen, Ghazaleh Abassalian

Lijdensweg West is mogelijk gemaakt door het Van Maarseveen Fonds (Prins Bernhard Cultuurfonds) en Stadsdeel Amsterdam West.
www.lijdenswegwest.nl

lijdensweg west