MILK nam deel aan de 9e editie van Art in Redlight in de Beurs van Berlage met schilderijen en objecten van Rob Bouwman en sculpturen en collages van New Sculpture Department. Art in Redlight is een beurs en tentoonstelling met diverse activiteiten en performances. 
www.artinredlight.com


Rob Bouwman onderzoekt de afmetingen, capaciteiten en expressiviteit van zijn beelden. Zijn verkenningen variëren van kleine schilderijen en miniatuur werken tot grootse muurschilderingen, tekeningen en ruimtelijke objecten. Dit geeft de kijker de kans om zijn werk als onderzoeker te ervaren. Bouwmans schilderwerk heeft een organisch karakter, waarbij elke verwijzing naar een menselijke omgeving ontbreekt. Zijn flexibele donkere vegen zien eruit als bewegende lichtgevende buizen en laat de kijker te verdwalen in een intrigerende doolhof.In 2013, werd Bouwman geselecteerd voor de ‘Koninklijke prijs voor de Schilderkunst’. 
Tijdens AIR, presenteerde MILK zijn nieuwste wandobjecten met miniatuur schilderijen. 


Als artist-duo, construeren Kees Boeve en Lorenzo Quintanilla (New Sculpture Department) een verwoeste wereld zonder beperkingen, vaak met brute personages die zich uit hun omgeving losrukken. Verwrongen lichamen, schreeuwende gezichten, verminkte gebouwen en komische monsters domineren hun duistere werkelijkheid. Hun werk lijkt een gevaarlijke mix tussen verlaten mysterieuze steden en donkere heidense rituelen te zijn. De kunstenaars gebruiken verschillende materialen en technieken; van gevonden voorwerpen en pur tot glanzend keramiek. New Sculpture Department (NSD) zal altijd blijven zoeken naar de verschillende manieren om beeldhouwkunst vorm te geven. 
In 2013 werden ze gevraagd een Installatie voor Museum De Pont (Tilburg) te ontwikkelen, in het kader van het 'Leerling/meester project' door Kunstpodium T, waarin NSD deelnam in 2012. 
Tijdens AIR, presenteerde MILK hun nieuwste onderzoeksproject.

Fotografie: MacSiers