Trompettersteeg

Trompettersteeg

5 SEPTEMBER 2015 | OPENING MILK&DITS

MILK is verhuisd naar de Dollebegijnensteeg (met de Trompettersteeg) in het St. Anna kwartier. In samenwerking met DITS Performance Gallery programmeert MILK deze gerenoveerde peesruimte tussen twee rode steegjes tot medio 2016. Er is geen ruimte meer voor een artist-in-residence programma maar wel worden kunstenaars uitgenodigd om een (korte) periode in de ruimte te werken.

De passende aftrap werd verzorgd door Twice Shy Theatre en hun onschuldige perverse marionet uit Londen tijdens het Fringe festival. Begin dit jaar gaven zij al een opzienbarende preview in MILKSTUDIOS, een intieme peepshow die schaamte, verwondering en spanning opriep. 

Kunstenaars en performers 2015: Desmond O'Conner (UK), Jasper Griepink (NL), Melanie Bonajo en Izabella Finch (NL/UK), Alice Pons (FR) en Margriet van Breevoort (NL). 
 


24 APRIL 2015 | FINAL SHOW MILKSTUDIOS

De nieuwe bordeelplannen van de gemeente betekenden helaas het einde van MILKSTUDIOS. Daarom namen we groots en meeslepend afscheid met een terugblik op een tijd vol spannende en zingevende residence-projecten. Naast Flooded District, de water-installaties van Roel van Doorn, presenteerden ook Merel Noorlander, Pavèl van Houten en Renske Mijnheer een deel van hun Wallenwerk. Tijdens zijn speed-residency in het bordeel ontwikkelde Allard Medema een peeskamer-editie van zijn audio installatie Inzicht in Uitzicht, eerder te beleven bij Rotterdam Contemporary.
Met Pees Performances, Sexy Shows, Dirty DJs en Grandioze Gin was de afsluiting minstens zo bruisend en heet als de opening!


Met dank aan Warsteiner Nederland.

 


Boomsteeg

Boomsteeg

Vanaf mei 2014 bood het ex-bordeel werkstudio’s aan kunstenaars. Zij worden uitgenodigd hier te verblijven en zich te verbinden aan één van de meest inspirerende buurten van Amsterdam. Het resultaat wordt getoond in twee expositiekamers, die dag en nacht zichtbaar zijn. Sinds april 2015 is de residency opgeheven.

Kunstenaars 2014: Renske Mijnheer, Sanne Rietvelt, Pavèl van Houten en Merel Noorlander.
Kunstenaars 2015: Lida Krul, Roel van Doorn en Allard Medema.

Met dank aan NV Stadsgoed, Gemeente Amsterdam - Stadsdeel Centrum, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds.


Op de blog RED STUDIO DIARIES vertellen residence-artist Pavèl van Houten en Merel Noorlander over hun onderzoek en verblijf op de Wallen.


24 JANUARI 2014 | OPENING MILKSTUDIOS

In een voormalig bordeel aan de Oudezijds Achterburgwal opende MILK op 24 januari 2014 haar tweede expositieruimte. Met de aftrap werden zowel buiten als in de voormalige peeskamers diverse installaties gepresenteerd.

De drie verdiepingen veranderden in een raamvullend filmdoek voor een voyeuristisch videowerk van kunstenaar Lucy Hannen. De peeskamers toonden multimediale en sculpturale werken, en waren als ‘live art cabins’ te bezoeken. De achtermuur van het pand werd bekleed met een street art beeld geïnspireerd op een heilige ‘Marianum’. Tevens verzorgde kunstenaar Pavèl van Houten korte meditatieve lezingen. Op de tweede verdieping serveerde de stoepcateraar Rosse cocktails onder begeleiding van de sexy DJs ‘High Functioning Alcoholics’.

Na de opening bood het ex-bordeel werkstudio’s voor kunstenaars. Zij werden uitgenodigd hier te verblijven en zich te verbinden aan één van de meest inspirerende buurten van Amsterdam. Het resultaat werd getoond in twee expositiekamers, die dag en nacht zichtbaar waren.

Deelnemende kunstenaars 24 januari: Remy Habets, Lucy Hannen, Roel van Doorn, Jan Mensen, DP51 Photography en Pavèl van Houten.